Hoe blijf ik pijnvrij op het werk effectieve rugschool


WORKSHOP

 


Hoe blijf ik pijnvrij op het werk effectieve rugschoolRUGSCHOOL VOOR EEN GEZONDERE WERKHOUDING

Een praktische workshop waarin theorie en oefeningen elkaar afwisselen. Iedereen kreeg ooit wel eens te horen “Zet je eens recht!”, maar wat is nu de ‘ideale’ houding, en bestaat dit eigenlijk wel? Wat doe je best bij acute rugpijn, rusten of bewegen? Wat bedoelt men met de ‘core’, en waarom is dit zo belangrijk? Wat is artrose, of een discushernia?


Al deze vragen worden tijdens de theorie beantwoord, en ook een hoop tips en tricks rond rughygiëne worden meegegeven. Tijdens het praktische gedeelte leer je hoe je je core correct aanspant, en doen we in groep een heleboel mobiliserende en stabiliserende oefeningen voor de volledige wervelkolom. Geen dure of zware fitnesstoestellen nodig, met jouw eigen lichaamsgewicht kan je zoveel doen. Om het leuker te maken en meer variatie te brengen wordt er wel wat klein oefenmateriaal gebruikt.


Na de workshop zal je heel wat kennis verworven hebben over je rug, en hoop ik jou te kunnen motiveren/inspireren om ook zelf verder te werken aan dat deel van ons lichaam waar heel veel mensen ooit klachten hebben, je wervelzuil.


De workshop is voor iedereen toegankelijk. Er wordt gewerkt met een powerpointpresentatie, en de deelnemers ontvangen ook de hand-outs van deze presentatie, zodat dit makkelijker te volgen is en er eventueel iets kan genoteerd worden.PRAKTISCH

Aantal deelnemers: 15 tot 30 personen


Duur: 3,5 tot 4 uur


Wat heb je nodig:

  • een lokaal/ ruimte die groot genoeg is zodat iedereen comfortabel kan bewegen.
  • Stoelen (en tafels) voor tijdens het theoretisch gedeelte.
  • BeamerTRAINER

 

Marlies Declercq


MARLIES DECLERCQ


Kinesitherapeut en trainerIn 2015 studeerde ik af als Kinesitherapeut aan de Universiteit Gent. Ik deed tijdens eerste werkjaren reeds ervaring op in enkele groepspraktijken.


Daarnaast volg(de) ik ook verschillende bijscholingen (Myofasciale therapie, Manuele therapie, Mulligan, Trainingsschema’s opstellen, Clinical Pilates,..).