Misverstanden, conflicten en andere issues: opgelost met twee workshops


WORKSHOP

 


Misverstanden, conflicten en andere issues:

opgelost met twee workshops


Het welzijn van de werknemers staat hoog in het vaandel dit jaar.


Diversiteit in je bedrijf: hot topic waar we allemaal mee geconfronteerd worden. Medewerkers hebben diverse achtergronden, hebben misschien een migratieachtergrond. 


Ook leeftijdsgroepen, arbeidshandicap kan invloed hebben op de werkomgeving... Diversiteit heeft ook vele voordelen en daar gaan we in deze workshop dieper op in.


Verbindende communicatie en assertiviteit op de werkvloer is een belangrijk ingrediënt voor een soepele samenwerking. Medewerkers van diverse origine, omgaan met verschillende culturen en mekaar effectief begrijpen. We tonen met case studies en rollenspellen hoe de communicatie soms misloopt en hoe het dan wel moet.  Daarnaast komt ook de communicatie naar de klant toe aan bod.


Discriminatie op de werkvloer is het volgende topic. Door de aanzet met ‘hoe verbindend communiceren’, komen we vanzelf bij discriminatie en de pijn die het veroorzaakt bij het slachtoffer.


Conflicten aanpakken en oplossen is het laatste onderwerp in deze reeks. Een conflict kan snel voorkomen bij werknemers uit verschillende culturen. Ook hier wordt met oefeningen en case studies gewerkt.


Via de intervisie na de workshop, reiken we ook oplossingen aan naar het management toe.


De workshops kunnen aangepast worden volgens de vraag van het bedrijf. We werken graag met groepen van maximum 15 personen. 


Dit traject bestaat uit twee workshops van elk 3,5 uur.Doelpubliek: werkgevers, leidinggevenden en werknemersPRAKTISCH


Aantal deelnemers: maximum 15


Duur: tweemaal 3,5 uur