Omgaan met verandering. Hoe pak je dit aan en wat doet dit met de werknemer


WORKSHOP

 


Omgaan met verandering: hoe pak je dit aan?

Wat doet dit met de werknemer?


In een wereld waar we gewoon zijn om om te gaan met facts and figures, is het stukje EQ naar de achtergrond gedreven. Echter in er op de werkvloer net heel veel EQ nodig! Zeker als we rekening houden met de tal van uitdagingen die organisaties hebben:


  • De verschillende generaties op de werkvloer: Wie heeft het nog niet meegemaakt dat er conflicten op de werkvloer ontstaan? Vaak om een een begatel. Hoe ga je hier als organisatie mee om? Moet je iemand berispen? Of moet je net proberen te begrijpen waarom dergelijke conflicten ontstaan? En los je dit dan op?


  • Hoe ga je met grote veranderingen op de werkvloer om? Hoe communiceer je dit? Doe je dit direct in grote stukken of net in kleine?


  • Heel veel KMO’s hebben het vandaag moeilijk om geschikte medewerkers te vinden. Flexibiliteit wordt van beide kanten verwacht. Hoe zet je dit op?


  • De druk op iedereen is enorm. Prive & werk lopen door elkaar heen. Iemand van 20 jaar heeft andere behoeften als iemand van 50. Toch moet je als organisatie hiermee omgaan. Een klankbord is noodzakelijk. Hoe organiseer je dit?


  • Digitalisering! CRM, Microsoft teams, Yammer, office 365 … HELP! Communicatiemiddelen zijn er genoeg, maar waar voelt zich een collega zich comfortabel bij? Zijn combinaties mogelijk of moeten we terug naar pen en papier?


Bovenstaande topics kunnen volgens wens van de opdrachtgever worden aangesneden.


Daarnaast kunnen we een training op maat van de organisatie opmaken. Hierin kunnen dan diverste topics worden opgenomen. Ook een klankbord voor het management kan mee georganiseerd worden.


Topics worden op voorhand besproken. Tijdens een interactieve sessie worden er tips gegeven. Met een maximum van 10 deelnemers, gaan we gedurende een ganse dag aan de slag. Opvolging op de werkvloer is mogelijk.


Doelpubliek: werkgevers, leidinggevenden en werknemersPRAKTISCH


Aantal deelnemers: maximum 10


Duur: één dag


Vorm: theorie, interactief


Wat is er inbegrepen: cursus, slide hand-outs, powerpoint


Wat heb je nodig: beamer, flipchart, lokaal en stoelenTRAINER

 

Coach Jeffrey Van Vyve


JEFFREY VAN VYVE


Klankbord en coach in een wereld vol verandering


De 20 jaar ervaring binnen sales en sales management, heeft mij geleerd dat het vak aan het veranderen is. Tevens  heeft het mij heel veel inzicht gegeven, hoe mensen samen kunnen werken. Waarom sommige beslissingen snel worden genomen, en anderen dan weer zeer traag. Dat er soms een kloof ontstaat tussen het management en de werkvloer. Vaak heeft dit te maken met verandering en onduidelijke communicatie. Echter is dit  vaak nodig om het bedrijf “gezond” te houden. Want de wereld blijft hard doordraaien! Hoe belangrijk is emotionele intelligentie vandaag de dag?