Boost je mindset


WORKSHOP

 


Boost je mindset


In deze workshop van 4 uur dompelen we je letterlijk onder om zelf een heldere mindset te creëren.


Deel 1: Leer jezelf en anderen beter te begrijpen door inzicht in typologie

 

 • Waarom vind jij onderbrekingen en routinetaken zo vervelend, terwijl anderen dat juist wel leuk vinden? Waarom praat de ene voordat hij nadenkt en denkt de andere juist na alvorens iets te zeggen? Waarom heeft de ene stap-voor-stap instructies nodig, terwijl de andere alleen maar de grote lijnen nodig heeft? Waarom zoekt de ene naar algemene oplossingen, terwijl de andere alleen maar gelooft in individuele oplossingen? Waarom handelt de ene manager de zaken bij voorkeur snel af, terwijl de andere alle opties zo lang mogelijk wenst open te houden?
 • Dat komt natuurlijk omdat we allemaal verschillend zijn. Niemand is hetzelfde, maar zijn we echt totaal verschillend of is er een patroon te herkennen? In deze workshop over persoonlijkheidstypes, ook wel psychologische typen genaamd krijg je een inleiding tot deze boeiende materie.
 • Speelse introductie tot typologie met de bedoeling meer begrip te krijgen voor het anders zijn. Deze cursus is een echte aanrader omdat men meer inzicht krijgt in een hele hoop processen. Men herkent zaken uit het dagelijks leven en van op de werkvloer onder de collega’s. 


PRAKTISCH

 • Wat krijg je mee: Powerpoint en werkboekje
 • Wat heb ik nodig: Oefeningen en interactie dus een ruim lokaal met mogelijkheid tot projectie powerpoint
 • Aantal deelnemers: maximum 15
 • Duur: 2 uur

 

Deel 2: Na een korte pauze dompelen we je letterlijk onder in de wondere wereld van koudwater therapie, er zijn talloze voordelen van koudwaterbaden.

 

 • Je ontwikkelt een killer mindset: Je voelt je ‘on top of the world’ na een koude douche of ijsbad. Door de blootstelling aan het koude water wordt het gelukshormoon serotonine een boost gegeven. Serotonine is één van de vier gelukshormonen en dit stofje is de humeur booster. Als dit stofje op peil is, voel je je geweldig. Daarnaast is het elke keer weer een drempel om een koude douche of ijsbad te nemen. Door het routinematig doen, word je mentaal en fysiek sterker in zulke situaties.


PRAKTISCH

 • Nodig: voor een groep van 15 pers. Een ruimte van +/- 20m2, matjes.
 • Aantal deelnemers: maximum 15
 • Duur: 2 uur
 • We starten met de groep met een ademhalingsmethode aan te leren waardoor je een extra energielevel kunt aanboren & jezelf kunt opwarmen. Daarna gaan we 1 voor 1 begeleid in het ijsbad

COACHES

 

Loopbaancoach Bruno Bakeroot


BRUNO BAKEROOTLoopbaancoach Bruno Bakeroot


LIESBETH VANDER ELSTIk ben 23 jaar lang ondernemer geweest in de fitnessbranche, waar mijn grootste taak lag bij het begeleiden van klanten naar een betere gezondheid. Luisteren naar de noden van mijn klanten was hierbij essentieel. Van hieruit is mijn passie ontstaan voor het werken met, en coachen van klanten naar een optimale situatie.


Het thema coaching heeft mij nooit meer losgelaten, en door middel van diverse opleidingen & bijscholing ben ik uiteindelijk terecht gekomen bij Starterslabo, waar ik vandaag nog actief ben als Startupcoach voor zelfstandige ondernemers die hun idee verder zouden willen ontwikkelen.


In 2020 ben ik van 10 meter gevallen tijdens mijn sportbeoefening klimmen, dit was voor mezelf niet alleen fysiek, maar ook mentaal een enorme dreun van jewelste. Na een revalidatie van 9 maanden ben ik verrezen als een nieuwe mens, met diepere inzichten over het leven, geluk & doorzettingsvermogen. Ik haal de kracht uit zwemmen in de zee en dat ook gedurende de wintermaanden. In december 2021 vestigde ik een record van een half uur zwemmen in zee voor Think Pink, een organisatie die me nauw aan het hart ligt. 

Liesbeth Vander Elst is sportpsycholoog en ademcoach. In haar werk als sportpsycholoog begeleidt zij professionele sporters en recreanten naar optimale prestaties door middel van mentale vaardigheidstraining en ademwerk. Als ademcoach begeleidt zij mensen met stress- en angstproblematiek, trauma, chronische pijn en vermoeidheid,... naar een leven met meer energie, gezondheid en vitaliteit. 


Liesbeth ervaart de kracht van ademwerk dagelijks in haar eigen leven. In 2015 kreeg zij de diagnose spondyloartritis, na jaren dagelijks last te hebben van ontstekingen en vermoeidheid. Dankzij aanpassingen in de levensstijl (gezonde voeding, dagelijkse beweging, ademwerk, ijsbaden en koude douches, intermittent fasting,...) heeft zij geen ontstekingen meer en voelt ze zich gezonder en energieker dan ooit. In haar werk wil zij die kracht van onze ademhaling delen met anderen, zodat iedereen een leven mag ervaren vol energie, gezondheid en vitaliteit. 

 

unsplash