Loopbaancoach Erik De Caster

Home > Coach team > Erik De Caster


LOOPBAANCOACH DIASPOOR

 

Loopbaancoach Erik De Caster


ERIK DE CASTER

 


Als ik mijzelf mag voorstellen dan begin ik altijd met het niet-professionele want voor mij komt gezin en relatie nog steeds op de eerste plaats.  Inmiddels meer dan 40 jaar gelukkig gehuwd met dezelfde partner -Veerle - en reeds 38 jaar bezig met de zorg voor 3 pleegdochters. Inmiddels ook grootouder van 6 kleinkinderen waarvan er 2 door ons worden opgevoed.


Ben een voorbeeld van de eeuwige student en heb dus naast Wiskunde en Boekhouden (facts en figures blijven altijd belangrijk) vooral veel geleerd over Human Resources en Management. Mijn groeiende  nieuwsgierigheid heeft mij aldus in contact gebracht met tal van management strekkingen (Situationeel Leidershap, MayerBriggs typologie, Covey,…).  Ik ben een absolute generalist en heb zeer graag gewerkt voor zowel familiale- als internationale bedrijven maar steeds binnen het HR domein.  Tevens heb ik opleidingen gegeven in o.a. tijdsbeheer, vergader- technieken, conflicthantering, gesprekstechnieken,….


Heb het geluk gehad om voor enkele super-goede CEO’s te mogen werken en daardoor de kans gehad om veel te mogen opstarten rond o.a. individuele gesprekken (evaluatie, loopbaan, tevredenheid), ontplooiing (opstellen POP), talent management en personeelstevredenheid.


Tijdens mijn loopbaan 2 keer succesvol een outplacement begeleiding ondergaan en daardoor – zelfs op 58 jarige leeftijd – een boeiende nieuwe uitdaging gevonden.  “Never give up” want er is altijd wel een bedrijf of een functie die op je wacht.


Ga er evenwel niet meteen vanuit dat loopbaanbegeleiding betekent dat u van job zal veranderen.  Dat is soms de juiste beslissing maar vaak zijn er ook andere zaken waaraan kan gewerkt worden om voor jezelf een betere toekomst te maken.


Heeft u vragen over uw loopbaan of is het nu even moeilijk in de huidige werksituatie ? Geen zorgen maken: er is voor alles een oplossing!  We kunnen samen praten over uw eigen competenties en nagaan of uw werkomgeving (en de job) wel volledig bij u passen. Of we kunnen praten over een gezonde werkbalans tussen werk en privé. Of misschien wil je gewoon weten wat we kunnen doen om uw energieniveau, uw motivatie terug op te krikken?


Maar wees van één ding overtuigd : je hebt je eigen toekomst in de hand als je maar begint met de eerste stap te zetten.  Gewoon doen, zou ik zeggen.

 

 LOCATIES LOOPBAANBEGELEIDING


Boeken via info@diaspoor.be
gsm 0476 88 05 37 of tel. 059 86 08 51Provincie Oost-Vlaanderen


Diaspoor Belsele
Hoge Bokstraat 90 B, 9111 Belsele


Diaspoor Sint-Niklaas
Stationsplein 7E, 9100 Sint-Niklaas


Regio Sint-Niklaas, Belsele, Temse, Sinaai, Stekene,

Waasmunster, Beveren en Nieuwkerken