Particulieren


BEGELEIDING VOOR PARTICULIEREN

 

Werknemer, ondernemer of werkloos zijn is complexer dan ooit. Mensen kampen met onzekerheid, teleurstelling, frustratie, stress, niet kunnen bijbenen met de digitalisering, last met thuiswerk en zo meer. Bovendien denkt men soms dat het nog moeilijker is om een geschikte job te vinden. Voor alle mogelijke diverse professionele kwesties, bieden wij professionele ondersteuning. Als loopbaanbegeleiders bieden wij een luisterend oor en een gepast traject. Daarin gebruiken we een breed gamma aan tools om vanuit fundamentele inzichten, oplossingen en mogelijkheden te verkennen. Door jezelf volledig in kaart te brengen, weet je veel beter wat je wil in het professioneel leven, zodat je  gericht veranderingen kan aanbrengen of binnen de arbeidsmarkt kan gaan zoeken. 


Onze trajecten zijn een stevig kader, die de ruimte geeft voor de meest gepaste invulling in functie van jouw vraag:


Loopbaanbegeleiding op maat


Heb jij nood aan loopbaanbegeleiding?

Wij zetten je op weg.


Begeleiding tot werkbaar telewerk


Welke impact heeft telewerk op je werkbeleving en hoe ga je om met deze uitdaging?


Studiekeuzebegeleiding


Persoonlijke studiekeuzebegeleiding, gestoeld op jouw unieke vragen.


Empowerment traject voor ondernemers


Een krachtig no-nonsense programma met combinatie van individuele sessies en workshops in groep.


Stress- en burn-out


Hoe staat met jouw stressniveau en op welke vlakken manifesteert het zich?

Outplacement


Heb je je ontslag gekregen? Dan kan je bij ons terecht voor een kwalitatieve outplacementbegeleiding.


crossroads_Vectors Market_Flaticon

 

LOOPBAANBEGELEIDING OP MAATDe thema’s binnen loopbaanbegeleiding kunnen enorm uiteenlopen: herontdekken wat je graag doet en wat je motiveert, meer toekomstopties vinden en verkennen, obstakels tackelen (bvb conflict, onzekerheid, stress, …), vooruitzichten voor jezelf creëren, een betere werk-privé balans bekomen, groei en uitdaging vinden, beter omgaan met je tijd, … Het is steeds een individueel proces in functie van jouw doelen, waarin jij centraal staat.


We werken met een combinatie van coaching gesprekken en een rijk gamma aan methodieken die je meekrijgt om thuis op eigen ritme in te vullen. Op deze manier kunnen we op korte tijd zeer veel in kaart brengen. Het is een beproefde methode, waar we sinds 2009 uitstekende ervaring mee hebben. Je inzichten bundel je in een persoonlijk Loopbaanfacettenboekje. Je kan dat zien als een soort persoonlijk professioneel paspoort over hoe je in het werkend leven staat.


Heb jij nood aan loopbaanbegeleiding?


Denk je baat te hebben bij loopbaanbegeleiding?

Doe de test en krijg onmiddellijk het resultaat in je mailbox.


Diaspoor Werk Met Zin staat voor oplossingen in de realiteit haalbaar zijn en begeleidingen die leiden tot concrete acties. We zijn we ook steeds op de hoogte van de courante opleidingsmogelijkheden, de arbeidsmarkt tendensen en de arbeidswetgeving. Zoek hier je loopbaanbegeleider.


Je kan bij ons als gemandateerd centrum terecht met de loopbaancheque om je loopbaanbegeleiding te betalen. Maar ook voor wie geen recht heeft op deze steun, hebben we interessante formules.1. Individuele loopbaanbegeleiding met loopbaancheque


Wie recht heeft op loopbaancheques, kan rekenen op de Vlaamse overheid om de kosten van loopbaanbegeleiding voor het grootste deel te dekken. Je betaalt slechts 40 euro per cheque, de overheid vult 510 euro aan. Je hebt recht op een cheque van 4 uur en één van 3 uur om de zes jaar. Daarmee kan je bij het individuele begeleidingstraject van 7 uur doorlopen voor €80.

 

De 4 voorwaarden

 • Je woont in Vlaanderen of Brussel
 • Je werkt momenteel voltijds of deeltijds als werknemer of zelfstandige
 • Je hebt 84 maanden (of 7 jaar) werkervaring als werknemer of zelfstandige
 • Je volgde de voorbije 6 jaar nog geen loopbaanbegeleiding met loopbaancheque

 

Loopbaancheques bestellen


logo_VDAB_loopbaancheque


Weet je dat VDAB 93 % van jouw loopbaanbegeleiding betaald?


2. Groepstraject loopbaanbegeleiding met individuele sessies


Het programma combineert groepssessies en individuele coaching gesprekken. Het start met een individuele sessie met de loopbaanbegeleider van jouw voorkeur. Deze bekijkt samen met jou je situatie, waar je tegenaan loopt, waarbij je ondersteuning wil, wat je als resultaat van de begeleiding wil bereiken,… Ter voorbereiding van de workshops krijg je inzichtgevende vragenlijsten mee.

In de workshops is het erg verrijkend om met verschillende mensen samen te ontdekken wat ieders unieke eigenschappen zijn. De workshops worden opgevolgd door individuele gesprekken. Hierin verdiepen en verbreden we de inzichten en is meer ruimte voor gevoelige thema’s.


In het synthesegesprek wordt het traject afgerond door de inzichten om te zetten in concrete en realistische acties. Je bent gelanceerd met een persoonlijk actieplan.


Jouw investering is 295 euro. De minimum groepsgrootte is 10 personen. 


3. Groepstraject loopbaanbegeleiding


Het groepstraject loopbaanbegeleiding bestaat uit 3 workshops van 1,5 uur. Je krijgt telkens vooraf vragenlijsten mee ter voorbereiding. In de workshops ontdek je dan samen met de andere deelnemers wat de resultaten aangeven en wat voor jou werkelijk van belang is, wat jouw drijfveren zijn, in wat voor omgeving en team je talenten aangesproken worden, ... Je neemt je huidige (of laatste) job grondig onder de loep om er waardevolle lessen uit te trekken.


In de laatste workshop is er tevens een informatief luik voorzien rond herscholen en ondernemer worden. Met al je info en inzichten, stel je in deze slotworkshop je persoonlijk Actieplan op, dat je inzichten in de praktijk helpt realiseren.


Jouw investering is 120 euro. De minimum groepsgrootte is 10 personen. 


4 Individuele loopbaanbegeleiding zonder loopbaancheque


Geen recht op loopbaancheque? Je kan bij ons individuele loopbaanbegeleiding volgen aan het speciaal tarief van 80 euro per uur.


balance_brain_heart
idea_Vectors Market_Flaticon


EMPOWERMENT TRAJECT VOOR ONDERNEMERSSpeciaal voor ondernemers hebben wij dit programma ontworpen om je het hoofd te helpen bieden aan de huidige uitdagingen en de concrete moeilijkheden die je ondervindt. Een krachtig no-nonsense programma met een combinatie van individuele sessies en workshops in groep. Dit traject kan je bovendien betalen via de VDAB loopbaancheques voor slechts €80 eigen inbreng.

Individuele sessies
Hier kijken we heel doelgericht naar welke moeilijkheden je ondervindt. Met welke vragen zit je, wat wil je voor de toekomst, hoe kan je dat bereiken, waarmee moet je rekening houden. Deze sessies gaan ook in op jou als persoon, wat zijn jouw sterktes en zwaktes, jouw competenties, jouw communicatie- of leiderschapsstijl enz. De onderwerpen worden aangepast aan jouw unieke vragen en noden. We werken naar een doeltreffende strategie voor jou en jouw bedrijf toe.

De workshops

In de workshops pakken we in groep de volgende relevante thema's aan. In een groep zijn deelnemers geen onderlinge concurrenten, maar kunnen een meerwaarde voor elkaar betekenen.


 • Hoe financieren en financieel plannen?
 • Sterkte en zwakte analyse
 • Zijn er sectorknelpunten of -opportuniteiten?
 • Hoe kan mijn bedrijf sustainable worden?
 • Hoe breng ik kosten en opbrengsten van promotie en marketing in kaart?
 • Agile en lean werken
 • Hoe promoot ik het bedrijf?
 • Het belang van partnerships

 

Het resultaat

Een persoonlijk ontwikkelingsplan voor jou en je onderneming met strategie en acties. Sparring partners, nieuwe inzichten, out-of-the-box oplossingen. Er is tevens 1 uur individuele opvolging na het traject voorzien.

 

Voor wie?

Voor elke ondernemer, ongeacht je soort zaak, het aantal medewerkers, je omzet of hoe je onderneemt.  Voor doeners en denkers, voor springers en voorzichtige types, voor ...   Alle topics worden op een no-nonsense manier besproken, in klare taal.

Geen recht op loopbaancheques?  Geen probleem!  Informeer naar onze prijs zonder cheque.

 

Wie geeft de workshops?

Nicole Cox, loopbaanbegeleider en Executive Sales Account Manager voor Diaspoor & Expert financieel management. Ze genoot haar opleiding Economie aan de Universiteit Antwerpen en is al jarenlang actief als consultant en dat voor diverse bedrijven en in verschillende sectoren.

 

De individuele begeleiding

Deze plan je met één van onze loopbaanprofessionals. Kies een coach in jouw buurt. Of neem vrijblijvend contact op voor meer info.

Al beslist? Boek een Empowerment traject. Mail naar nicole@diaspoor.be | Tel. 0487 53 46 29

balance_brain_heart
crossroads_Vectors Market_Flaticon

 

WERKBAAR TELEWERKHoewel tips rond telewerk inmiddels gemakkelijk te vinden zijn, blijft het een uitdaging om ons effectief aan te passen en het werk werkbaar te maken. Daarom heeft de overheid beslist dat de loopbaancheque ook mag ingezet worden om specifieke vragen omtrent telewerk te adresseren.


In dit traject, ga je samen met je loopbaanbegeleider na hoe telewerk een impact heeft op je werkbeleving en hoe je met deze uitdaging kan omgaan. We doen beroep op wetenschappelijk onderbouwde tips via de website Werkbaar Werk en zoeken naar wat effectief het verschil maakt voor jou in je specifieke situatie. We komen tot oplossingen op maat voor werkbaar telewerk.

Dit traject kan worden betaald met de loopbaancheque en is voor jou een investering van maximum 80 euro voor 7 uur begeleiding. 


Contacteer ons gerust voor meer informatie hieromtrent.


balance_brain_heart
idea_Vectors Market_Flaticon


STRESS & BURN OUTWat is stress en wat doet het met je


Het oersysteem is vaak onze redding bij acuut gevaar, maar dit mechanisme is ook actief als we lijden aan langdurige stress, angsten en emotionele conflicten. Er is onvoldoende psychisch en lichamelijk herstel waardoor men uitgeput raakt.


Concentratiestoornissen, hartkloppingen, hoge bloeddruk, slaapstoornissen, depressies, darmklachten, opgejaagdheid, moeheid, lage weerstand, een onbehaaglijk gevoel, prikkelbaarheid, sterk emotioneel zijn, burn-out, enz. kunnen hiervan de gevolgen zijn.

 

Hoe loopt de begeleiding bij Diaspoor

 

Vooreerst gaan we via diverse wetenschappelijk onderbouwde methodieken na hoe het op het ogenblik staat met jouw stressniveau en op welke vlakken het zich manifesteert.

 

Chronische stress heeft immers zeer veel nadelige gevolgen en dat zowel op emotioneel, fysiek en relationeel vlak. Het ontaardt helaas ook vaak in burn-out of depressie. Waarom is dat zo? Uit vele wetenschappelijke studies is gebleken dat je lichaam bij chronische stress te veel ‘slechte stoffen’ aanmaakt. Deze zorgen er op hun beurt voor dat je functioneren danig wordt aangetast maar zorgt er voor dat er  ook allerhande processen op gang komen die je minder weerbaar maken tegen bepaalde ziektes.

Een goede stress coach kan je deze processen leren (her)kennen zodat je op zijn minst begrijpt wat er in je lichaam om gaat. Hij of zij kan je daardoor preventief helpen bij langdurige stress. Zo voorkom je misschien dat je tot een burn-out komt. Maar hij of zij kan je ook helpen na je herstel van burn-out en dat door je de inzichten te geven in de werking van het mechanisme. Daarna kan er gewerkt worden aan een actieplan dat er voor zal zorgen dat je de stress beter kan beheersen. Daarnaast leert een coach je ook methodieken om preventief anders met de stress om te gaan maar ook om stressreflexen en gedachten te onderdrukken als ze de kop op steekt. Dat kan gaan van relaxatieoefeningen, ademhalingsoefeningen tot het aanreiken meditatieve tools en relaxatiemethodieken tot het beheersen en omkeren van ineffectieve gedachten.


De Diaspoor stress en burn-out coaches staan voor je paraat:

Loopbaancoach Max Beeren


Max Beeren


Regio Limburg


Loopbaancoach Annemie Bergen


Annemie Bergen


Regio Schriek en Tremelo


Sandra Bonny


Sandra Bonny


Regio Aartselaar, Boom,

Oostende en Vilvoorde


Loopbaancoach Delphine Cannaert


Delphine Cannaert


Regio Merelbeke


Loopbaancoach Krista Cleymaet


Krista Cleymaet


Regio Lievegem, Lochristi, Nevele en Wondelgem


Loopbaancoach Lieve Coomans


Lieve Coomans


Regio Ham en Mol


Loopbaancoach Nicole Cox


Nicole Cox


Regio Anderlecht, Brussel, Elsene, Oudergem en Schaarbeek, Kortrijk en Roeselare


Loopbaancoach Gwendoline Cuyvers


Gwendoline Cuyvers


Regio Lommel en

Overpelt

Loopbaancoach Isabel De Peuter Rutten


Isabel De Peuter Rutten


Regio Knokke

Loopbaancoach Peggy De Cock


Peggy De Cock


Regio Anzegem, De Pinte en Wetteren


Loopbaancoach Wendy De Decker


Wendy De Decker


Regio West-Vlaanderen


Loopbaancoach Eva De Smet


Eva De Smet


Regio Aalst, Erembodegem, Denderleeuw, Haaltert, Ninove, Liedekerke en Lede


Loopbaancoach Darinka De Vriese


Darinka De Vriese


Regio Antwerpen, Borgerhout, Berchem, Brecht, Ekeren, Herentals, Kalmthout, Kontich, Merksem, Ranst, Rijkevorsel, Schilde, Schoten, Sint-Job en Sint-Lenaarts


Loopbaancoach Mado Dewit


Mado Dewit


Regio Zoersel


Loopbaancoach Koen Groeneveld


Koen Groeneveld


Regio Geraardsbergen

Loopbaancoach Annelies Heijlen


Annelies Heijlen


Regio Rijmenam en Wilrijk


Loopbaancoach Liesbeth Rigoir


Liesbeth Rigoir


Regio Gent, Melle, Merelbeke, Tielt en Wetteren

Loopbaancoach Ellen Schoonjans


Ellen Schoonjans


Regio Asse, Dilbeek, Groot-Bijgaarden, Liedekerke en Zellik


Loopbaancoach Jennifer Paris


Jennifer Paris


Regio Diegem, Leuven, Tongeren, Sint-Truiden en Zaventem


Loopbaancoach Veronique Noben


Veronique Noben


Regio Beveren, Sint-Gillis-Waas, Stekene, Waasmunster en Zwijndrecht


Loopbaancoach Sandra Vandenberg


Sandra Vandenberg


Regio Limburg


Loopbaancoach Veronique Van Middelem


Veronique Van Middelem


Regio Sint-Niklaas en Waasmunster


Loopbaancoach Leen Vermeiren


Leen Vermeieren


Regio Oud-Turnhout

en Turnhout


balance_brain_heart
idea_Vectors Market_Flaticon


STUDIEKEUZEBEGELEIDING
Vaak krijgen we als loopbaanprofessionals mensen over de vloer die ons aangeven dat ze het jammer vinden dat ze destijds geen grondige doorlichting hebben gemaakt van de wensen die ze hebben of van wat ze als persoon nodig hebben, voor ze de keuze voor een studierichting hebben gemaakt. Op deze jonge leeftijd worden je keuzes door allerlei factoren beïnvloed. Vaak kiest men voor richtingen die aansluiten bij vakken waar men goed op scoorde in het middelbaar. Anderen worden gemotiveerd door een kennis of familielid die uiterst tevreden is over zijn of haar job. Maar of de studie en de job in de praktijk bij je passen en je motiveren, dat wordt vaak niet bekeken.


Verkeerde keuzes hebben bovendien een hoge tol.  Niet alleen kost een verloren studiejaar veel geld, ook studiepunten zijn beperkt en het verlies van motivatie (tijdens de studies of tijdens je loopbaan) is een zware persoonlijke kost.


In onze studiekeuzebegeleiding, zoeken we naar een match tussen je persoonlijke interesses en voorkeuren, het passende leersysteem en een werkrealiteit, die bij je past. We onderzoeken je twijfels en focussen op het positieve, namelijk de vele mogelijkheden die er zijn.

 

Een motiverende leeromgeving

Een goede studiekeuze begint met de keuze over welke leeromgeving het best aansluit bij jouw persoonlijkheid en voorkeuren. Tegenwoordig zijn er immers ontzettend veel verschillende wegen om een beroep aan te leren. Wist je dat je kan opteren voor een opleiding binnen een bedrijf? Of zit je vol twijfels over de keuze tussen een hogeschool of universiteit? Je slaagkans hangt voor een groot deel af of de keuze van de onderwijsinstelling goed is gemaakt. Het systeem moet immers bij je passen en je motiveren.

 

Het werk in de praktijk

Het is niet zo gemakkelijk om de werkomstandigheden op het terrein in te schatten in de fase van de studiekeuze. Het is daarom uiterst nuttig om voor je keuze te verhelderen waar je sterktes en zwaktes liggen, wat je energie geeft en wat bij jou energie vreet, wat belangrijke waarden zijn voor jou, welke wensen je hebt op het vlak van levensstijl en welke werkomstandigheden je aanspreken en welke niet.  Ook jouw persoonlijkheid speelt een belangrijke rol. We gaan aan de slag met je aangenomen veronderstellingen en visies, zodat je je degelijk kan informeren over je opties.


Een traject bij een loopbaanprofessional biedt tevens antwoorden op praktische vragen zoals: is er veel vraag naar dergelijke profielen, wat zijn de voor-en de nadelen van deze specifieke job, hoe zit het met de verdiensten. Daarnaast kan het een belangrijke afweging zijn of je later het liefst in loondienst zou werken, of je eerder droomt van een eigen zaak, of wil je liever verschillende statuten of zelfs jobs combineren.


Je ziet, heel wat redenen om de koe bij de horens te vatten.


Veel voorkomende studiekeuzevragen

 • Ik heb geen idee wat ik wil studeren na de middelbare school
 • Ik twijfel tussen verschillende opleidingen
 • Ik weet niet of ik in loondienst wil werken of liever zelfstandige wordt
 • Ik twijfel nog tussen hogeschool of universiteit
 • Waarvan droom ik? Wat zou ik écht graag doen?
 • Hoe ziet de job waarvoor ik kies eruit?
 • Kies ik voor een professionele of een academische bachelor?
 • Ben ik klaar om verder te studeren of las ik een sabbatjaar in?
 • Wat heb ik nog nodig om aan een opleiding te kunnen starten?
 • Ik heb een opleiding gekozen die niet bij mij past. Wat nu?
 • Ik heb mijn bachelor diploma behaald, maar ik wil graag verder studeren


Klinkt één of meer van deze vragen herkenbaar?


Onze begeleidingstrajecten worden ingericht om antwoord te bieden op jouw unieke vragen. In een eerste gesprek kijken we altijd waar je nu staat en wat jouw vragen zijn. Op basis daarvan stippelen we een traject uit op jouw maat. Er zijn daarbij de volgende opties:


 • Groepstraject studiebegeleiding (3 uur)
 • Jump 2 action individueel traject (3 uur)
 • All-in 2 go individueel traject (5 uur)Groepstraject studiekeuzebegeleiding 

Groepstraject 3 uur


Hier gaan we samen aan de slag bij het maken van een studiekeuze. We gaan samen op zoek naar je typische kenmerken, voorkeuzen, waarden en welke beroepen daarbij kunnen aansluiten. We bekijken je studieverleden en hoe je je verder wilt ontwikkelen? We staan ook stil bij hoe je de invulling van je beroep ziet en of dit realistisch is. 

 

In groep, onder begeleiding van een studiekeuzebegeleider zoeken we een antwoord op deze vragen. We stimuleren je om je een beeld te vormen van de job die jij wil uitoefenen. Het maakt de studierichting duidelijker en concreter.


Het groepstraject bieden we aan voor 45 euro. Je kan aansluitend een individuele begeleidingssessie reserveren aan 80 euro per uur.Jump 2 action individueel traject

Individueel (eventueel online) traject van 3 uur

Je hebt al een goed idee van je studiekeuze, maar je wil met een professional aftoetsen of de keuze goed zit. Vragen waarnaar we peilen zijn: zijn jouw verwachtingen van de studies en de job realistisch, zal het bij je passen, zal je gemotiveerd blijven.

Thema’s: Wie ben ik, Wat kan ik, Wat wil ik en is dit realistisch haalbaar?


Stappen

1) Intake (live per video bellen). Duurtijd 1 uur minimum.

2) Je krijgt verschillende testmethodieken mee of opgestuurd die je moet invullen. Het gaat om een op maat van jouw vragen geselecteerde tools van psychotechnische methodieken, meerkeuzevragen, voorkeurlijsten enz…

3) Twee uur intensieve individuele (eventueel online) coaching waarin je samen met jouw begeleider de analyse van de methodieken maakt die resulteren in een betere bewustwording en die getoetst zijn aan de actuele arbeidsmarkt. Het is immers van zeer groot belang dat het totaalplaatje klopt!

Dit gebalde traject bieden we aan voor 240 euro.All-in 2 go individueel traject
Individueel (eventueel online) traject van 5 uur

Geen idee waar je moet beginnen of welke richting bij je past? Dan is een volledig studiekeuzetraject met 5 uur begeleiding geknipt voor jou. Thema's: Wie ben ik, Wat kan ik, Wat wil ik?Stappen 

1) We starten dit traject met een grondige intake (eventueel online) van minstens 1 uur. Dit kan met jou alleen of in samenspraak met jou en jouw ouders.

2) Je krijgt een reeks methodieken mee of opgestuurd waarin we peilen naar onder meer naar jouw werkwaarden, voorkeuren, beperkingen, valkuilen, eigenschappen en leerstijl. Daarnaast krijg je ook een reeks methodieken die sterk aansluiten bij jouw persoonlijke situatie of vragen. Dat kan gaan over perfectionisme, faalangst, time management, stress enz...

3) In dit pakket bieden we je vier uur individuele (eventueel online) coaching gesprekken. Hierin maak jij samen met de begeleider een analyse van de resultaten van de methodieken. Daarnaast wordt de haalbaarheid van je keuzes of opties samen met een loopbaanprofessional getoetst aan de haalbaarheid en dat op vlak van verschillende vlakken (Moeilijkheidsgraad, motivatie, arbeidsmarkt, aanbod opleidingen.....) Het is immers van zeer groot belang dat het totaalplaatje klopt.


Dit uitgebreide traject bieden we aan voor 400 euro.


Leer onze studiekeuzebegeleiders kennen:

Loopbaancoach Annemie Bergen


Annemie Bergen


Regio Schriek en Tremelo


Loopbaancoach Delphine Cannaert


Delphine Cannaert


Regio Deinze, Gent, Gentbrugge en Sint-Jan-in-Eremo


Loopbaancoach Krista Cleymaet


Krista Cleymaet


Regio Lochristi


Loopbaancoach Wendy De Decker


Wendy De Decker


Regio West-Vlaanderen


Loopbaancoach Michaël Eulaers


Michaël Eulaers


Regio Deurne


Loopbaancoach Koen Groeneveld


Koen Groeneveld


Regio Geraardsbergen


Loopbaancoach Annelies Heijlen


Annelies Heijlen


Regio Rijmenam en Wilrijk


Loopbaancoach Veronique Noben


Veronique Noben


Regio Zwijndrecht


Loopbaancoach Liesbeth Rigoir


Liesbeth Rigoir


Regio Melle, Merelbeke en Wetteren


Loopbaancoach Lieve Rohaert


Lieve Rohaert


Regio Ronse en Wortegem

Loopbaancoach Lien Stevens


Lien Stevens


Regio Zottegem


Loopbaancoach Sandra Vandenberg


Sandra Vandenberg


Regio Limburg


Loopbaancoach Veronique Van Middelem


Veronique Van Middelem


Regio Sint-Niklaas


balance_brain_heart
idea_Vectors Market_Flaticon


OUTPLACEMENT
Heb je je ontslag gekregen? Dan kan je bij ons terecht voor een kwalitatieve outplacementbegeleiding. Je kan je ex-werkgever vragen of hij je de outplacementbegeleiding via ons wil laten verlopen. Hij is er echter niet toe verplicht om op jouw vraag in te gaan maar onze ervaring leert dat men er meestal voor open staat dat de werknemer een voorkeur aangeeft.


Maar waarom zou jij kiezen voor een begeleiding bij ons?

Bij Diaspoor Werk Met Zin bieden we een totaalaanpak wat betreft de outplacementbegeleidingen. We bestaan uit een sterk team met diverse domeinexperten. Na de harde klap, die het ontslag steeds is, zetten we ons allen te volle in om ‘onze mensen’ een zo goed mogelijk traject aan te bieden. We zijn professioneel, empatisch en mensgericht en denken creatief mee, maar we hebben daarnaast een heldere en realistische kijk op de opleiding- en arbeidsmarkt. Hierdoor kunnen we jou doelgericht op weg helpen naar een nieuwe uitdaging.


Ons outplacement programma


Opvang en informatieve ronde

In het informatiegesprek, dat in verschillende vormen kan doorgaan live, online of telefonisch, bieden we naast een luisterend oor ook een goed onderbouwd gesprek aan. We peilen hierin naar de jouw verwachtingen en we formuleren antwoorden op de eerste vragen die bij je opkomen.  Daarnaast hebben we het over onze werkwijze en bepalen we waar en op welke data de begeleidingen zullen plaatsvinden. Het is de start van het opbouwen van een vertrouwensrelatie. We begeleiden je op deze manier onmiddellijk in het rouwproces dat jij doormaakt.


Bij het kennismakings-en informatiegesprek peilen we ook naar de gevolgde studies en werkervaring, wensen, eventuele beperkingen, drijfveren, competenties enz.


Indien je wenst kan je een het volgende gesprek voorbereiden via een intakeformulier. Zo krijg jij de kans het gesprek wat voor te bereiden en het beter te structureren.


Het intakegesprek

Dit is een gesprek waarin we grondig ingaan op een paar zeer belangrijke punten. Hoe sta je tegenover het ontslag? Hoe verwerkt je de eerste klap? We laten je toe te ventileren, boos, triest of angstig te zijn en het rouwproces aan te vatten. Daarnaast brengen we het studieverleden, beroepsverleden schematisch in kaart en zetten we een eerste stap naar het onderzoeken  van jouw wensen, noden, beperkingen, competenties enz.  We overleggen tenslotte op basis van het intakegesprek een eerste plan van aanpak.  


Het persoonlijke traject

Dit onderdeel kan je vergelijken met een uitgebreid traject loopbaanbegeleiding. We kijken naast de  basismethodieken naar de thema’s Wie ben ik, Wat kan ik, Wat wil ik en gaan verder in op thema’s die bij jou de meer aandacht vereisten. Hierin kunnen zeer veel verschillende zaken aan bod komen zoals, aanleren van een doeltreffend time -management, zoeken naar een goede balans werk en privé, communicatiestijlen, perfectionisme, conflicthantering, assertiviteit, onzekerheid enz. Het persoonlijke traject resulteert in ons Loopbaanfacettenboek, je kan dat vergelijken met een soort paspoort met informatie over verschillende aspecten van jouw arbeidsmarkt positie. Natuurlijk hoort hier ook een actieplan bij.


De Workshops

Diaspoor Werk met Zin biedt een zeer uitgebreide reeks aan workshops aan. Deze bestaan deels uit vaste workshops waaruit een outplacement begeleiding zeker moet bestaan. Het gaat hier onder andere om workshops rond rechten en plichten van de werkloze, sollicitatietraining maar ook uit veel specifiekere workshops waaruit de klant kan kiezen naar zijn noden. Het kan gaan van een basis kennismaking met de Pc,  assertiviteitstraining, jezelf en anderen beter leren begrijpen, een diepere kijk op solliciteren via social media, een eigen zaak starten als ondernemer, herscholen enz. Er bestaat natuurlijk ook een specifieke workshop aangeboden voor de 45 plussers.


De ontdekkingsreis naar een nieuwe job

Eens wat verder in het proces, wanneer jij er klaar voor  bent schakelen we over naar het vinden van een nieuwe gepaste betrekking. We zetten de opgedane kennis  dus om in daden. Op deze route wordt je steeds bijgestaan door jouw consulent waardoor je steeds feedback kan vragen over de ondernomen acties en resultaten. Je staat er in dit proces dus zeker niet alleen voor.


De nazorg

Gelukkig vinden de  meeste outplacementkandidaten een nieuwe baan en dat ook vaak tijdens de begeleiding. Tijdelijke nazorg kan dan bijzonder nuttig zijn. We weten immers dat de aanpassing aan een nieuwe baan, werkomgeving, nieuwe collega’s andere werkwijzen ook ingrijpend kan zijn. Het is fijn en bijzonder nuttig om dan terug te kunnen vallen op jouw vertrouwde begeleider. Je kan dan aangeven waar je eventueel tegen aan loopt, met welke vragen je nog zit of je kan meer praktische vragen aankaarten. Weten dat je nog ergens terecht kan geeft je een rustgevend gevoel en dat kan de nieuwe uitdaging alleen maar ten goede komen.


Wat  bieden we verder aan bij de outplacementbegeleiding

Diaspoor Werk Met Zin heeft meerdere klinische psychologen in huis waarop je kan rekenen als  je daar nood aan hebt. Daarnaast bestaat het team uit een samenstelling van een juridische dienst, verschillende jobhunters, bedrijf en organisatiepsychologen, stress en burn-out coaches, therapeuten, studiekeuzebegeleiders. Afhankelijk van het traject kan je dus ook bogen op onze domeinexperten.


We hebben een breed arsenaal aan beproefde tools en methodieken, een bibliotheek met vakboeken rond en om de loopbaan en een 200-tal coaching plaatsen. Daarnaast hebben we ook kantoorruimtes ter beschikking en indien nodig kan je tijdens je traject gebruik maken van een PC.


Sinds de corona crisis hebben we hard gewerkt om alle sessies en workshops ook online toegankelijk te maken. Via ons online platform heb je verder toegang tot een hoop ondersteunende informatie, cursussen en powerpoints van de workshops, tests, methodieken, oefeningen enz


Alle Diaspoor Werk Met zin outplacement consulenten zijn Certo (VDAB en Federgon) gecertificeerd voor ze aan de slag gaan. Onze consulenten worden ondersteund in een voortdurend leerproces over alle mogelijke vak domeinen waaruit outplacement bestaat.


Contacteer ons voor vrijblijvende informatie via het contactformulier, info@diaspoor.be of tel. 0476 88 05 37.Onze outplacementconsulenten

 

Loopbaancoach Yonca Yürük


Yonca Yürük


Manager outplacement


Sandra Bonny


Sandra Bonny


Loopbaancoach Krista Cleymaet


Krista Cleymaet


Loopbaancoach Berit Bel


Berit Bel


Loopbaancoach Nele Beenaerts


Nele Beenaerts


Loopbaancoach Patrick Coucke


Patrick Coucke


Loopbaancoach Wendy De Decker


Wendy De Decker


Loopbaancoach Eva De Smet


Eva De Smet


Loopbaancoach Michaël Eulaers


Michaël Eulaers


Loopbaancoach Liesbeth Rigoir


Liesbeth Rigoir


Loopbaancoach Katrijn Rosseels


Katrijn Rosseels

Loopbaancoach Karin Noten


Karin Noten


Loopbaancoach Koen Groeneveld


Koen Groeneveld


Loopbaancoach Lieve Rohaert


Lieve Rohaert


Loopbaancoach Ellen Schoonjans


Ellen Schoonjans


Loopbaancoach Veerle Van de Paer


Veerle Van de Paer


Loopbaancoach Yonca Yürüc


Yonca Yürük