Loopbaancoach Christa Frederick

Home > Coach team > Christa Frederick


LOOPBAANCOACH DIASPOOR

 

Loopbaancoach Christa Frederick


CHRISTA FREDERICK

Mijzelf beschrijven in enkele lijnen, best een moeilijke opdracht. Niet omdat ik zo ingewikkeld in elkaar zit, maar gewoon omdat ik niet weet hoe te beginnen. Voor sommigen herkenbaar?


Ik ben Christa, alleenstaande mama van twee volwassen dochters die intussen het huis uit zijn.

Voor zover ik in mijn herinneringen kan terugkeren in de tijd, was mijn grootste wens mensen helpen. In mijn tienerjaren verschoof deze wens naar de achtergrond. Na het secundair koos ik in 1985, om mijn ouders te plezieren, voor de richting graduaat directiesecretariaat en niet voor sociaal werk.


Na mijn opleiding tot directiesecretaresse kwam ik in verschillende bedrijven terecht, van bouwondernemingen tot uitzendkantoren.


In 1996 kwam mijn eerste grote professionele ommezwaai. Ik verhuisde naar Nederland en werkte er bijna drie jaar als assistente op de dienst internationale betrekkingen van een universiteit. Daar ging ik voor het eerst echt aan de slag met mensen, ik mocht er uitwisselingsstudenten uit alle windstreken begeleiden.


Een verhuis naar Duitsland maakte in 1999 een einde aan mijn Nederlands avontuur. Ik startte er bij een farmareus als assistente in een internationaal projectteam. Na de verhuis van mijn team naar Kansas, kwam ik in 2001 als leerkracht algemene vakken in het Atheneum van Rösrath terecht.


In augustus 2003 diende de verhuis naar België zich aan. Ik zette mijn onderwijscarrière in de derde graad van het beroepssecundair onderwijs verder en als syndicaal afgevaardigde kreeg ik de mogelijkheid het verschil te maken voor mijn collega’s.


Wanneer ik nu op mijn carrière terugkijk, stel ik vast dat ik eigenlijk al die tijd zoekende ben gebleven. Dit kwam o.a. tot uiting in de verschillende mensgerichte naschoolse vormingen waar ik mij voor inschreef. Intussen volgde ik ook een loopbaantraject bij een vakbond. Daar kwam duidelijk naar voor dat ik andere uitdagingen nodig had op professioneel vlak dan diegene die eerder mijn pad kruisten. Ook de opleiding life coach wekte verder mijn interesse in de ‘menselijke’ sector.


Intussen was ik ook gestart als Kom op Tegen Kanker zorgvrijwilliger in een lokaal ziekenhuis en werd ik ook actief bestuurslid van een lokale afdeling van de MS-Liga.


Na een burn out in april 2021 besloot ik mijn leven over een andere boeg te gooien en te kiezen voor een job waarin ik voor mensen echt het verschil kon maken.


Heb jij, net als ik toen, het gevoel dat er ergens iets niet klopt? Dat je iets mist? Dat je niet op het juiste spoor zit? Dat je misschien een andere richting uit wilt? Of wil je nagaan waar je nu staat op werkgebied en of wat je doet nog echt jouw ding is? Dan ben jij bij mij aan het juiste adres. Samen met jou bekijk ik als loopbaanbegeleider bij Diaspoor jouw wensen voor en mogelijkheden op de arbeidsmarkt, zodat ook jij opnieuw zin krijgt in werk.

 

 


LOCATIES LOOPBAANBEGELEIDING


Boeken via info@diaspoor.be
of tel. 0476 88 05 37Provincie Oost-Vlaanderen


Diaspoor Aalst

Groeneweg 17, 9320 Aalst


Diaspoor Geraardsbergen

Herenveld 2, 9500 Geraardsbergen


Diaspoor Lierde

Steenweg 234b, 9570 Lierde


Diaspoor Ninove

Geraardsbergsesteenweg 535, 9400 NinoveRegio Geraardsbergen, Lierde, Brakel, Ninove


unsplash