Bedrijven
Loopbaanbegeleiding Diaspoor bewust veranderen


BEDRIJVEN & ORGANISATIES


Diaspoor is uw Partner in een veranderende (werk)wereld

 

balance_VectorsMarket


OUTPLACEMENT

 

Waarom een outplacementbegeleiding aanbieden via Diaspoor werk Met Zin? Onze troeven vindt je hier.


Ondersteuning naar het bedrijf voor en na


Het is nooit aangenaam afscheid te moeten nemen van een medewerker. Het is vaak een harde noot om te kraken. Maar als bedrijfsleider of manager weet je dat dit ook op je pad komt. De beslissing nemen is de eerste stap, het feitelijke gesprek en alle zaken er rond volgen. Eén van de zaken is dat je vaak wettelijk verplicht bent een ex-werknemer een outplacementaanbod te doen.


Het kiezen van een gepast outplacementkantoor is ook niet evident. Maar waarom is die keuze nu zo belangrijk voor het bedrijf? Wat de reden van het ontslag ook mogen zijn, je wil vast en zeker dat de ex-werknemer goed wordt begeleid naar een nieuwe job. Hij of zij blijft ook een ambassadeur voor de branding van jouw bedrijf. Een goede begeleiding aanbieden is een deel van dat proces. Je wil een kantoor die professioneel naar je ex-werknemer(s) toe en die is en die jou ook  kan bijstaan om alles zo vlot mogelijk te doen verlopen.


Naast de effectieve outplacementbegeleiding staan wij  het management of de bedrijfsleider bij in het luik van de wettelijke en administratieve verplichtingen met betrekking tot het aanbieden van de outplacementbegeleiding. 


Het moet niet gezegd dat de wetgeving met betrekking tot outplacement uiterst complex is. Zelfs personen die goed thuis zijn in HR bijten er hun tanden vaak op stuk. Ere zijn immers ontzettend veel vormen van outplacement. Deze vormen vellen onder verschilleden Collectieve arbeidsovereenkomsten met telkens hun eigen artikels en procedure. Wij zoeken samen met jou uit welke vorm(en) je moet toepassen en begeleiden je in de procedure zodat alles wettelijk correct verloopt.


Diaspoor heeft ook een cel bedrijfsconsultancy. Als bedrijf kan je hiervoor niet alleen op onze diensten rekenen bij de (juridische)voorbereidingen van ontslagrondes of herstructureringen. Je kan ook bij ons terecht bij het begeleiden van de veranderprocessen erna.  Dit kan via consultancy maar ook via workshops voor leidinggevenden of werknemers. We stellen hiervoor steeds een begeleiding op maat voor in overleg met de bedrijfsleiding en na het aftoetsen van de noden.


En wat is onze service naar de ontslagen werknemer toe?

Bij Diaspoor Werk Met Zin bieden we een totaalaanpak wat betreft de outplacementbegeleidingen. We bestaan uit een sterk team met diverse domeinexperten. Na de harde klap, die het ontslag steeds is, zetten we ons allen te volle in om ‘onze mensen’ een zo goed mogelijk traject aan te bieden. We zijn professioneel, empatisch en mensgericht en denken creatief mee, maar we hebben daarnaast een heldere en realistische kijk op de opleiding- en arbeidsmarkt. Hierdoor kunnen we onze klanten doelgericht op weg helpen naar een nieuwe uitdaging.


Ons outplacement programma


Opvang en informatieve ronde

Indien gewenst kunnen we  aanwezig op het bedrijf om de betrokken werknemer onmiddellijk op te vangen na het ontslaggesprek. In een tweede geval nemen we kort na het ontslaggesprek contact op met de ontslagen werknemer voor een informatiegesprek. In het informatiegesprek, dat in verschillende vormen kan doorgaan live, online of telefonisch, bieden we naast een luisterend oor ook een goed onderbouwd gesprek aan? We peilen hierin naar de verwachtingen en we formuleren antwoorden op de eerste vragen van de ontslagen werknemer. Daarnaast hebben we het over onze werkwijze en bepalen we waar en op welke data de begeleidingen zullen plaatsvinden. Het is de start van het opbouwen van een vertrouwensrelatie. We begeleiden de kandidaat op deze manier onmiddellijk in het rouwproces dat hij of zij doormaakt.

Na het informatiegesprek maakt de werknemer zijn profiel aan via een online document. Hierin peilen we naast de opleidingen en werkervaring ook naar wensen, eventuele beperkingen, drijfveren, competenties enz. Dit document geeft ons een eerste inkijk op het profiel en de noden van de klant die we zullen begeleiden? We analyseren dit verslag grondig en gaan hierop dieper in tijdens het intakegesprek.


Het intakegesprek

Dit is een gesprek waarin we grondig ingaan op een paar zeer belangrijke punten. Hoe staat de ontslagen werknemer tegenover het ontslag? Hoe verwerkt hij de eerste klap? We laten hem toe te ventileren en het rouwproces aan te vatten. Daarnaast brengen we het studieverleden, beroepsverleden in kaart en zetten we een eerste stap naar het onderzoek van wensen, noden, beperkingen, competenties enz.  We overleggen tenslotte op basis van het intakegesprek een eerste plan van aanpak.  


Het persoonlijke traject

Dit onderdeel kan je vergelijken met een uitgebreid traject loopbaanbegeleiding. We kijken naast de  basismethodieken naar de thema’s Wie ben ik, Wat kan ik, Wat wil ik van de persoon en gaan verder in op thema’s die bij de individuele klant meer aandacht vereisten. Hierin kunnen zeer veel verschillende zaken aan bod komen zoals, aanleren van een doeltreffend time -management, zoeken naar een goede balans werk en privé, communicatiestijlen, perfectionisme, conflicthantering, assertiviteit, onzekerheid enz. Het persoonlijke traject resulteert in ons Loopbaanfacettenboek, je kan dat vergelijken met een soort paspoort met informatie over verschillende aspecten van  zijn arbeidsmarkt positie. Natuurlijk hoort hier ook een actieplan bij.


De Workshops

Diaspoor Werk met Zin biedt een zeer uitgebreide reeks aan workshops aan. Deze bestaan deels uit vaste workshops waaruit een outplacement begeleiding zeker moet bestaan. Het gaat hier onder andere om workshops rond rechten en plichten van de werkloze, sollicitatietraining maar ook uit veel specifiekere workshops waaruit de klant kan kiezen naar zijn noden. Het kan gaan van een basis kennismaking met de Pc,  assertiviteitstraining, jezelf en anderen beter leren begrijpen, een diepere kijk op solliciteren via social media, een eigen zaak starten als ondernemer enz. Er wordt natuurlijk ook een specifieke workshop aangeboden voor de 45 plussers.


De ontdekkingsreis naar een nieuwe job

Eens wat verder in het proces, wanneer het individu er klaar voor is schakelen we over naar het vinden van een nieuwe gepaste betrekking. We zetten de kennis om in daden. Op deze route wordt  de kandidaat steeds bijgestaan door de consulent waardoor hij of zij steeds feedback kan vragen over de ondernomen acties en resultaten.  De kandidaat staat er in dit proces dus zeker niet alleen voor.


De nazorg

Gelukkig vinden de  meeste outplacementkandidaten een nieuwe baan en dat ook vaak tijdens de begeleiding. Tijdelijke nazorg kan dan bijzonder nuttig zijn. We weten immers dat de aanpassing aan een nieuwe baan, werkomgeving, nieuwe collega’s andere werkwijzen ook ingrijpend kan zijn. Het is fijn en bijzonder nuttig om dan terug te kunnen vallen op de vertrouwde begeleider. De coachee kan dan aangeven waar hij of zij eventueel tegen aan loopt, met welke vragen hij of zij nog zit of meer praktische vragen aankaarten. Weten dat je nog ergens terecht kan geeft vaak een rustgevend gevoel en dat kan de nieuwe uitdaging alleen maar ten goede komen.


Wat  bieden we verder aan bij de outplacementbegeleiding

Diaspoor Werk Met Zin heeft meerdere klinische psychologen in huis waarop de coachee kan rekenen als hij of zij daar nood aan heeft.  Daarnaast bestaat het team uit een samenstelling van een juridische dienst, verschillende jobhunters, bedrijf en organisatiepsychologen, stress en burn-out coaches, therapeuten, studiekeuzebegeleiders. Afhankelijk van het noden kan je dus terecht op onze domeinexperten.


We hebben een breed arsenaal aan beproefde tools en methodieken, een bibliotheek met vakboeken rond en om de loopbaan en een 200-tal coaching plaatsen. Daarnaast hebben we ook kantoorruimtes ter beschikking en indien nodig kan de kandidaat tijdens je traject gebruik maken van een PC.


Sinds de corona crisis hebben we hard gewerkt om alle sessies en workshops ook online toegankelijk te maken. Via ons online platform heeft  de kandidaat verder toegang tot een hoop ondersteunende informatie, cursussen en powerpoints van de workshops, tests, methodieken, oefeningen enz


Alle Diaspoor Werk Met zin outplacement consulenten zijn Certo (VDAB en Federgon) gecertificeerd voor ze aan de slag gaan. Onze consulenten worden ondersteund in een voortdurend leerproces over alle mogelijke vak domeinen waaruit outplacement bestaat.


Contacteer ons voor vrijblijvende informatie via:

eliendemey@diaspoor.be, ons contactformulier of op 0476 94 68 94.Loopbaancoach Lene Schroyen


Elien De Mey

eliendemey@diaspoor.be


Manager outplacement


Ondersteuning sociaaljuridische vraagstukken


Mezelf even kort voorstellen. Mijn naam is Elien De Mey en leef al meer dan 10 jaar met mijn hoofd in de sociale wetgeving. Bij Diaspoor Werk Met Zin ben ik verantwoordelijk bij het begeleiden van bedrijven doorheen het kluwen van de sociale wetgeving.


 • Werf jij binnenkort een (eerste) medewerker aan en weet je niet waar te beginnen? 
 • Sta jij voor de moeilijke beslissing dat je binnenkort afscheid zal moeten nemen van één van je medewerkers? 

 • Misschien moet je afscheid moet nemen van meerdere medewerkers?


Juridische luik 


 •  Uitrekenen van een ontslagkost 
 • Opmaken van een sluitend ontslagdossier 

 •  Bijstaan in het voeren van een ontslaggesprek.

 • Opmaken van arbeidsovereenkomsten

 •  Opmaak of wijziging van een arbeidsreglement


Kortom ik begeleid, adviseer en ondersteun je bij al je sociaaljuridische vraagstukken.


Onze outplacementconsulenten

Loopbaancoach Krista Cleymaet


Krista Cleymaet

krista@diaspoor.be


Loopbaancoach Nele Beenaerts


Nele Beenaerts

nele@diaspoor.be


Loopbaancoach Koen Groeneveld


Koen Groeneveld

koen@diaspoor.be


Loopbaancoach Michaël Eulaers


Michaël Eulaers

michael@diaspoor.be


Loopbaancoach Wendy De Decker


Wendy De Decker

wendy@diaspoor.be


Marijke Daniëls
Loopbaancoach Katrijn Rosseels


Katrijn Rosseels

katrijn@diaspoor.be


Loopbaancoach Veerle Van de Paer


Veerle Van de Paer

veerle@diaspoor.be


Loopbaancoach Anneke Van Hove


Anneke Van Hove

anneke@diaspoor.be


Loopbaancoach Eline Van Houdt


Eline Van Houdt

eline@diaspoor.be


balance_VectorsMarket


WORKSHOPS & BOOTCAMPS VOOR BEDRIJVEN

 

We leven in een continue veranderende wereld met hoge onzekerheid en complexiteit die lang niet altijd helder is. Binnen de bedrijfswereld worden de rollen anders ingevuld en de uitdagingen anders benaderd. Om bedrijven te leiden en om samen te werken zal men andere competenties moeten inzetten. Ook van onze medewerkers verwachten we inzet van andere skills. Inzicht en groei verkrijgen door workshops aan te bieden aan het personeel is een beproefde methode gebleken om de slaagkans te verhogen. Door reeds vele jaren actief te zijn rond welzijn op het werk begon het te kriebelen om een trainersplatform samen te stellen met experten die rond het thema werken.

 

Voor bedrijfsleiders en kaderleden zijn opleidingen een must, efficiëntie verhogen, stress beheersen, je medewerkers beter laten presteren komt immers niet vanzelf. Via diverse studies wordt aangetoond dat ook werknemers zich veel beter in hun job voelen als ze opleidingskansen krijgen. Het staat vast dat de efficiëntie niet alleen wordt verhoogd door het aanleren van job technische aspecten, maar dat het trainen van andere vaardigheden ook bijdraagt tot welbevinden. Lange afwezigheden door burn-out of stress gerelateerde aandoeningen kosten hopen geld. Voorkomen is daarom beter dan genezen!

 

Onze workshops kunnen los van elkaar worden geboekt maar we hebben ook de formule Bootcamp rond Welzijn. Hier komen verschillende trainers op hetzelfde ogenblik naar het bedrijf en kunnen de werknemers roteren tussen de diverse workshops. Deze vorm blijkt een topper te zijn, want ze wordt enorm hoog gescoord door de werknemers en kaderleden.

 

Het samenstellen van een Bootcamp doe je best samen met ons zodat we je uitgebreid kunnen bijstaan in de keuzes en op maat van het bedrijf kunnen werken.

 

Maak kennis met de workshops die we dit jaar aanbieden:BOOTCAMPS IN ACTIE

Een compilatie van verschillende Bootcamps bij VF (verdeler van topmerken onder andere: The North Face, Kipling, Timberland, Vans,  Eastpak…. ) te Sint Niklaas en Bornem.balance_VectorsMarket

TRAJECTEN EN CONSULTING

De uitdagingen voor onze bedrijfswereld zijn immens. Zo stelt 42% van de werkgevers een probleem tot ernstig probleem te ondervinden met afwezigheid van werknemers. Eén dag afwezigheid door ziekte kost het bedrijf gemiddeld €969 per dag1. Investeren in optimalisatie loont! Bij Diaspoor staan we klaar om deze uitdaging samen met je aan te gaan.


Vooreerst begeleiden we bedrijven verder op onze expertisevlakken met consulting en trajecten rond: 

 

 • Integratie voor nieuwe werknemers
 • Retentie voor werknemers
 • Re-integratie na langdurige afwezigheid
 • Begeleiding werknemers bij veranderingsprocessen

 

Deze trajecten worden steeds op maat uitgewerkt en worden voorafgegaan door één of meerdere intakegesprekken waarin we peilen naar de doelstellingen.

 

Daarnaast hebben we een trainersplatform waarvan de leden workshops verzorgen die gericht zijn op bedrijven. 

 

Voor informatie over deze trajecten, trainingen en begeleidingen kan je contact opnemen met het hoofdkantoor van Diaspoor.


1 Bron: Securex

crossroads_VectorsMarket

LOOPBAANBEGELEIDING


VOOR ZELFSTANDIGEN, VRIJE BEROEPEN, BEDRIJFSLEIDERS & BIJBEROEPEN

Het is vaak niet simpel aan het hoofd van een bedrijf te staan. Vaak mis je een klankbord om zaken af te toetsen of mis je de kennis van bedrijfsvoering bij je gesprekspartners. In onze begeleidingen voor zelfstandigen en vrije beroepen helpen we je verder met de typische vragen die je kan hebben rond je functioneren. Deze kunnen onder andere betrekking hebben op je persoonlijke ontwikkeling, het handelen als ondernemer en overste of over communicatie, keuzes maken, worklifebalance en zo veel meer. 


 • Hoe verbeter ik mijn ondernemerschap?
 • Ik werk keihard, maar heb vaak de indruk niet op te schieten.
 • Hoe implementeer ik veranderingen in het bedrijf?
 • Loopt de communicatie met mijn medewerkers goed?
 • Wil ik mijn bedrijf nog laten groeien of niet? 
 • De combinatie met mijn privéleven is zwaarder dan verwacht.
 • Waar sta ik in mijn ondernemerschap en wat zijn mijn sterke en zwakke punten?
 • Hoe los ik conflicten onder mijn medewerkers op?
 • Hoe kan ik mijn medewerkers beter motiveren?
 • Klanten zijn zo veeleisend geworden, hoe ga ik hier het beste mee om?
 • Het wordt allemaal wat te veel, ik krijg last van stress, kan ik dat verhelpen?
 • Kan ik me beter organiseren?
 • Moet ik een anderen keuze maken?
 • Ik heb een bijberoep maar zou eventueel de overstap maken naar hoofdberoep.


VOOR JE MEDEWERKERS

Het nut van loopbaanbegeleiding vertaalt zich door de vele positieve verhalen. Vele medewerkers ervaren hun job positiever nadat ze een begeleiding hebben gevolgd. Vaak zitten ze met vragen die ze binnen het bedrijf niet goed durven stellen of weten te verwoorden. Bij een loopbaancoach worden deze behandeld en aangepakt.


 • Wat zijn mijn kwaliteiten en hoe zet ik die het beste in op mijn job
 • Hoe manage ik mijn lange ‘to do’-lijst en hoe houd ik stress onder controle?
 • Wat zijn de technieken om beter te gaan onderhandelen?
 • Hoe neem ik een beslissing bij moeilijke keuzes?
 • Er zijn zo veel veranderingen op til, ik heb er schrik voor, wat nu?
 • Ik wil efficiënter werken
 • Ik heb conflicten op de werkvloer, hoe kan ik dat voorkomen?
 • Ik heb het gevoel dat ik meer kan.
 • Ik heb last met een collega die er de kantjes van af loopt, hoe los ik dat op ?
 • De communicatie tussen mezelf en mijn overste verloopt stroef, hoe kan dat beter?


Loopbaanbegeleiding heeft zijn positieve rol ondertussen duidelijk bewezen. Werknemers staan bewuster in hun loopbaan, hebben meer inzicht in hun competenties en hebben vaak een veel grotere werktevredenheid na het volgen van loopbaanbegeleiding. 


Diaspoor heeft ondertussen een 220-tal sfeervolle locaties waar we werknemers begeleiden rond hun loopbaanvragen. Daarnaast verplaatsen we ons naar bedrijven om daar intern HR advies, coaching en workshops te verzorgen.


Contacteer ons gerust voor meer informatie.


DIASPOOR


Diaspoor Werk Met Zin staat voor een realistische kijk op de loopbaan. We geven loopbaanbegeleiding, workshops, HR consulting en een breed gamma aan coaching trajecten binnen bedrijven om de veerkracht van medewerkers en de slagkracht van organisaties te versterken.


Vanuit een expertise opgebouwd in verschillende domeinen van HR en Welzijn op het werk en dat in samenwerking met een platform van uiterst gepassioneerde coaches en trainers.


 
Leopoldstraat 8

2850 BoomGSM: +32 (0)476 88 05 37


CONTACT

DIASPOOR. Bewust Veranderen!Ondernemingsnummer:

0500 359 454 / 0732 580 523


Rekeningnr. (ING): BE69 3631 9068 6478 


We geven trainingen en begeleidingen doorheen Vlaanderen.


Gebruiksvoorwaarden

Cookie- en Privacyverklaring


Deze site maakt gebruik van cookies. Deze dienen louter om statistieken op te volgen via Google Analytics en

gebruiksinstellingen te onthouden.

Inhoud © Diaspoor 2021 / Design © Fluistermedia


© Icons designed by Vectors Market from Flaticon

Deze site maakt gebruik van cookies. Deze dienen louter om statistieken op te volgen via Google Analytics en gebruiksinstellingen te onthouden.

Geef meer informatie
Accepteer